Wolkers is ruim maar toch knus, industrieel ingericht en een beetje vintage en lekker licht door de ligging op de hoek van het Spaarne en de Gedempte Oude Gracht. Over de boxen klinkt oude jazz en aan de muur hangt wisselende kunst. Dit is een plek waar je altijd terecht kunt. Voor koffie, ontbijt, lunch, borrel. Absoluut één van onze favorieten in Haarlem!

Wolkers Haarlem

Evan, in een vorig leven cameraman, wil in de voormalige lampenwinkel een relaxte sfeer neerzetten waar iedereen zich prettig bij voelt en laat weten dat wat hem betreft – bijna – alles mogelijk is. De kaart illustreert dat: voor ontbijt kun je hier terecht (een croissantje of yoghurt), voor lunch, maar ook voor een drankje aan het einde van de (werk)dag. Wolkers serveert verantwoord brood en lekker vers of huisgemaakt beleg.

wolkers-haarlem zithoek-wolkers

Wolkers is zo’n plek waar je prima wat uurtjes kunt vertoeven. Er liggen altijd verse kranten en tijdschriften voor je klaar. Door de grote ramen is het lekker licht en is er altijd wat te zien. Bij mooi weer duiken wij graag het terrasje op. Klein, maar fijn.

wolkers3 eten-bar-wolkers

Kom je hier met kinderen? Dan kun je gewoon een broodje pindakaas, hagelslag of jam bestellen. Voor dorstige kleintjes is er sap van de Appelaere, chocomel, jus d’orange en (karne)melk. Maar ook yoghurt met roosvicee wordt met liefde voor je klaargemaakt. Als je hier komt borrelen, heeft Wolkers een speciale troef. Ze serveren taralli’s, een soort ronde soepstengels (maar dan lekkerder) die het goed doen bij de wijn en ook in de smaak vallen bij kleintjes.

bar-wolkers 32_he_wolkers__ontspannen_tussen_spaarne_en_stad
smallimage
Perfect voor: ontbijt, (verantwoorde) lunchdate, kop koffie in het weekend, werken met fijn uitzicht
Prijs: gemiddeld
Reserveren: niet nodig
Wifi: ja
Social media: Facebook
Mozzies: 4

Bar Wolkers
Gedempte Oude Gracht 139
2011 GP Haarlem
Tel: 023-5347524

Openingstijden:
Maandag – vrijdag 08:00 – 18:00 uur
Zaterdag 09:00 – 18:00 uur
Zondag 10:00 – 18:00

Haarlemse nieuwstjes en blogs in je inbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief >

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie