Time flies when you’re having christmas fun, maar voor je het weet staat de jaarwisseling weer op de stoep. Oliebollen, champagne, vuurwerk en natuurlijk feest! Wat ga jij doen? Voetjes van de vloer of lekker naar de kroeg? Wij hebben de feesten op oudejaarsavond en nieuwjaarsdag voor je op een rij gezet.

oudejaarsavond-haarlem

OUDEJAARSAVOND

Huiskamerfeestje bij Bar Boef
Ons nieuwe stadscafe Bar Boef geeft op oudejaarsavond een ‘huisfeestje’ vanaf 20 uur. Met bubbels, oliebollen en veel spelletjes zoals beerpong, twister en sjoelen. Met middennacht wordt er afgeteld en daarna is het flink feesten. De toegang is gewoon lekker gratis.
Tijd: 20.00 – 04.00 uur
Toegang gratis
Facebook event >

Fête des Têtes – Toneelschuurcafé
Het Toneelschuurcafe is op 31 december, na het succes van vorige jaren, het podium voor Fête des Têtes. Dit intieme feest (circa 300 man) is voor 25 plussers en op een prachtige locatie midden in het centrum. Hier komen alle muziekstijlen voorbij, van dance tot disco, house, 80s en hip hop klassiekers. Met Haarlemse DJ’s en een zacht prijsje. Het thema is Moviestars. Trek dus wel even een leuke outfit aan.
Tijd: 22.00 – 05.00 uur
Kaarten: €25 (of €22,50 per kaart als je vier kaarten koopt)
www.facebook.com/fetedestetes

Schermafbeelding 2014-12-23 om 22.32.33

New Years Eve – Monkey Bar
In de nieuwste bar van Haarlem is ook een feestje! Alles wat je nodig hebt is hier: een toffe locatie (niet te groot en midden in de stad), goede drankjes, DJ’s en gratis entree.
Tijd: 22.00 – 05.00 uur
Gratis entree
Facebook event >

Patronaatje tot het gaatje – Patronaat Haarlem
In het Patronaat gaan ze op 31 december tot het gaatje. Tijdens dit ‘indoor festival’ worden alle gaten van het pand gebruikt. Geen zaal is hetzelfde! ‘Vunzige Deuntjes!’ doet de grote zaal met R&B, hiphop en dancehall glijers. Dabutes is in de tweede zaal en de derde zaal wordt gehost door Grades: voor liefhebbers van future R&B, hiphop, Baile funk en soulvolle house. Minder leuk: het feest is al uitverkocht, check voor kaarten dus TicketSwap.
Tijd: 1.00 – 07.00 uur
Kaarten: €25
www.patronaat.nl

Oudejaarsfeest in Studio
Café Studio op de Grote Markt is gewoon geopend. DJ Ron doet de muziek. Gratis entree!
Meer info >

The Big Bang Club – De Lichtfabriek
Alle zalen van de lichtfabriek doen mee, groots dus, en zoals eerdere jaren altijd vol. Diverse DJ’s en deuntjes (van 80’s hits tot techno), confetti en bubbels. 18+.
Tijd: 22.00 – 06.00 uur
Kaarten €29,95 (regulier)
Event op Facebook

Oud en nieuw haarlem

Celebrate your city – Club Ruis
Club Ruis bruist met Oud & Nieuw. Deze Haarlemse club draait een flinke mix.
Tijd: 01.00 – 06.00 uur
Event op Facebook >

XO New Year Party
De XO is open op oudjaarsavond. Voor 5 euro (of 7,50 aan de deur) kan je naar binnen. Er zijn ‘vette plaatjes en leuke mensen’ beloven ze.
Tijd: 23.00 – 05.00 uur
Kaarten: €5 (€7,50 aan de deur)
Event op Facebook >

Oudejaarsnachtfeest – Stiel’s
Muziekcafe Stiel’s is gewoon open. Entree is 5 euro aan de deur en dat is inclusief een glas champagne. De muziek is discofunk van toen en nu.
Tijd: 00.30 – 06.00 uur
Kaarten: 5,- aan de deur
Facebookevent >

NIEUWJAAR

Het nieuwjaarsgala – De Lichtfabriek
Het kost altijd wat moeite om met een lichtelijke kater weer die sjieke kleding aan te trekken, maar de sfeer is altijd fijn. Als vanouds weer in de Lichtfabriek! Proosten op het nieuwe jaar, met heel veel live acts.
Tijd: 16.00 – 23.00 uur
Kaarten: €39
hetgala.nl

Hello 17 – Jopenkerk
De Haarlemse biertempel luidt 2017 in vanaf 17 uur. Er zijn DJ’s en er is karaoke, jawel! De toegang is dit jaar helemaal gratis.
Tijd: 17.00 – 00.30 uur
Gratis toegang
Event op Facebook >

Monkey Bar Mansion Pyjama party
Na al dat oud en nieuw geweld in mooie kleding mag je nu je kloffie aantrekken. ‘Dress down’ en party like it’s 2017. Vanaf 17 uur is er lekkere funky house muziek.
Tijd: 17.00 – 00.00 uur
Gratis toegang
Facebook event >

Nieuwjaarsduik
Opfrisser nodig? Duik heel heldhaftig de zee bij Bloemendaal of Zandvoort in, of in de Veerplas. Daar worden Nieuwjaarsduiken georganiseerd met choco en erwtensoep.
Zandvoort: 14.00 uur – Meer info >
Bloemendaal aan Zee: 14.00 uur – www.reddingsbrigade-bloemendaal.nl
Nieuwjaarsduik bij Villa Westend: duik in de Westbroekplas, 15.00 uur. Met erwtensoep en nieuwjaarsborrel. Meer info >

Nieuwjaarsduik Zandvoort

Fijne jaarwisseling, op een fantastisch 2017!

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!