Het einde van de zomer is aangebroken, en het is dan natuurlijk heel verleidelijk om met de benen omhoog op de bank te ploffen, maar dat is in het weekend van 10 en 11 september zonde. Het is dan namelijk Haarlem Cultuur Festival. Als opening van het culturele seizoen. Vol kunst, muziek, film, theater, monumenten, dans, exposities, workshops en meer. En nee, dat is niet suf. Er is heel veel leuks te doen in de stad. Sterker nog, het barst van de activiteiten. Wij hebben de hoogtepunten voor je op een rijtje gezet.

326__283x283_bavokerk_haarlem 325__283x283_teylersmuseum-en-bavo

Monumentendagen
Haarlem heeft natuurlijk een zee aan prachtige monumenten. En dit weekend kun je erin, alle deuren staan wagenwijd open van 70 Haarlemse monumenten om precies te zijn. Hofjes, kerken en musea zijn vrij toegankelijk. Een paar hoogtepunten zijn de Gravenzaal van het Stadhuis of de Vishal op de Grote Markt, De Waag, Frans Hals museum, Provinciehuis en Molen de Adriaan. Wat ons betreft de absolute must-see: de Bavo op de Grote Markt, en dan vooral de 200 treden van de toren beklimmen.

Klik hier voor een overzicht van alle Haarlemse monumenten.

IMG_2125

Haarlem Cultuur Festival
De traditionele start van het culturele seizoen van Haarlem met muziek, theater, film, dans en meer. Van zaterdag 10.00 tot zondag 17.00 uur. De deuren van het Patronaat, de Toneelschuur, de Schouwburg, Philharmonie, Het Dolhuys en meer staan open. Het programma is breed, van optredens, workshops, expo’s, koren en ander cultureel vertier. Bekijk het hele programma op www.haarlemcultuurfestival.nl

324__283x283_philharmonie-haarlem 323__283x283_patronaat-haarlem

Historisch festival Haerlem
Zondag van 11 tot 19 uur vindt op het Nieuwe Kerksplein dit festival plaats, wat wij afgelopen jaren kenden als Jopenfestival. Een nostalgisch familie evenement met muziek, oude ambachten, rondleidingen in de oude buurt de Vijfhoek, theater, bier en lekkere hapjes van Het Goede Uur. Ook erg leuk voor kids.

Bekijk het hele programma van Haarlem Cultuur hier.

Ben je dit weekend met kinderen? Check hier leuke tips van Mugjes >

Happy weekend!

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!