Je hebt afgesproken met een vriend of vriendin om weer eens koffie te drinken en bij te praten. Maar je hebt – of jullie hebben allebei – kinderen bij je. Waar ga je dan naartoe? Wat zijn de koffie- en lunchtentjes in Haarlem met een goede speelhoek, waar je peuter of kleuter zich even kan vermaken terwijl jij bijpraat?

10x-kindvriendelijke-plekken-om-af-te-spreken

Dit zijn onze 10 favorieten plekken (alle locaties hebben gratis wifi, handig als je even iets voor werk moet afmaken terwijl je kind speelt):

1. Meneer Paprika
Geen Haarlems lijstje voor kinderen waar dit kinderwarenhuis niet in voor komt, en met reden. De kaart is goed en kindvriendelijk (die lange vinger bij de koffie is echt niet voor jou bedoeld..), kinderen mogen er op de Makii-muur kleuren, er is een treinbaan, speelhoek, en als je nog een cadeautje nodig hebt, ben je hier ook aan het juiste adres. Enige nadeel kan zijn dat het soms heel druk is en je dan elkaar alsnog niet kan verstaan door alle kinderen bij elkaar.
Meer Meneer Paprika >

meneer-paprika-speelhoek

2. MiniMarkt
Niet in Haarlem, maar in Bloemendaal, en toch mag deze niet ontbreken. Ook in deze overzichtelijke kinderconceptstore vind je een treinbaan voor kleintjes, een winkel met prachtige kleding en cadeaus en meer dan genoeg lekkers op de kaart voor jou en je Mugje. MiniMarkt is een perfecte uitvalsbasis om het dorp Bloemendaal te ontdekken of verder te reizen richting strand. Er is ook regelmatig een kinderkapper! Parkeren kan in de straat.
Meer over MiniMarkt >

Minimart-Bloemendaal

3. Pippa’s
Ideaal als je afspreekt met iemand die met de trein naar Haarlem komt. Net als de twee hierboven, heeft Pippa’s ook een treinbaan. Pluspunt: Pippa’s maakt de lekkerste gerechten die je mee kunt nemen, da’s nog eens handig als je na je koffiedate geen boodschappen meer wil doen. Bij zusje Jetties (in het centrum) hetzelfde recept: lekker lunchen, eten voor ’s avonds meenemen naar huis en de kinderen vermaken zich in hun eigen hoekje (kleiner dan bij Pippa’s).
Meer over Pippa’s >

Pippas-pastaria-Haarlem-6

4. Thuys
Ook Thuys is op loopafstand van Station Haarlem, maar dan aan de Noordkant. Dit cafe is overzichtelijk en vaak rustig en het heeft een knus speelhoekje met boekjes en wat speelgoed. En als het mooi weer is, is het terras een grote aanrader, vooral met de glijbaan in de buurt waar je met z’n tweeën naast elkaar vanaf kunt glijden!
Meer over Thuys >

Thuys-Haarlem

5. Het Veerkwartier
Bij deze nieuwe ster aan het Haarlems firmament kunnen kinderen echt los. Vrij spelen wordt gestimuleerd in deze omgeving, ideaal voor iets oudere kinderen die zichzelf kunnen vermaken. Ook hier zijn regelmatig leuke kinderactiviteiten, dus check vooral de agenda. Geheime troef: kinderen kunnen een bolletje deeg kopen en hun eigen broodje-op-een-stok roosteren boven het houtvuur. Er zijn spelletjes en kleurpotloden aanwezig. Parkeren is hier gratis.
Meer over Het Veerkwartier >

Veerkwartier-Haarlem-kinderen

6. Yoghurt Barn
Ben je gek op yoghurt, fruit, verse sapjes of een croissantje? Loop dan door naar achter bij de Yoghurt Barn, daar is waarschijnlijk een van de beste speelhoekjes van Haarlem. Een fantastisch keukentje met toebehoren en een kindertafel met boekjes. Iedereen blij.
Meer over Yoghurt Barn >

Yoghurt-Barn-kinderen

7. Levi’s Winkel
Ok, je moet een beetje opletten dat je kinderen niet aan de mooie koopwaar komen hier, maar de sfeer is fantastisch, het eten met liefde bereid en er zijn Donald Duckjes om te lezen (en kopen) en LEGO om mee te spelen. Heb je de tijd en wil je ergens zitten waar je geen ‘toeristen’ tegenkomt? Dan is dit je place to be.
Meer over Levi’s Winkel >

Levi's winkel

8. Bistro BiS
Echt een verborgen parel, deze bistro, en eentje met een geweldige troef: een kelder waar kinderen zich helemaal uit kunnen leven met hutten, kussens en een wereldkaart. Nog beter: door de doorzichtige tegels in de vloer kun je af en toe kijken of het nog goed gaat daar beneden.
Meer over Bistro Bis >

BIS Haarlem03

9. Bar Wolkers
Wolkers is gewoon relaxed en gezellig, een enthousiast kind zal hier niet zo snel chagrijnige blikken opleveren. Vanaf hier kun je makkelijk fietsen naar kindertheater de Toverknol, aan de andere kant van het Spaarne. Er is speelgoed voor aan tafel en een heerlijke niet dure kaart.
Meer over Wolkers >

Wolkers Haarlem

10. Coffee Star
Houdt je kind van lezen? Dan zit je goed bij Coffee Star in de bieb. Jij een lekkere koffie, zij een sapje, boek uit het kindermandje en praten maar. Met mooi weer heb je een topplek op het terras, dan kan je Mugje een rondje rennen over de grote binnenplaats of zelfs heen en weer op een loopfiets.
Meer over Coffee Star >

coffeestar

Extra tip voor de liefhebbers van Homestock (warenhuis vol vintage woonschatten): ook daar kun je tegenwoordig koffie en thee drinken met wat zoetigs erbij (geen lunch) en voor Mugjes is er een zithoekje met wat spelletjes en een tv.

We hebben de strandtenten – gezien het seizoen – maar even buiten beschouwing gelaten, maar die hebben vaak goed ingerichte speelhoekjes (bijvoorbeeld Tent 6).

Nicoline en Frederiek, beide Haarlemse moeders en schrijvers van het boek ‘Mugjes’, tippen als echte ervaringsdeskundigen wekelijks over de leukste hotspots voor jou en de kids. Kijk voor meer tips op www.mugjes.nl of koop het boek Mugjes, vol uitjes, weetjes en ideeën.

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!