Sandra Verkooij is terug! Ooit was zij DE trendzetter van Haarlem met haar winkel Zoë en nu opent zij ‘TrendRecipe’ aan de Koudenhorn 46. Na veel aandringen van haar fans heeft miss Zoë besloten onze modeharten weer een must-go adres te gunnen. In haar conceptstore winkel je op trend, dus alles wat je ziet op de catwalk en bij modebloggers kan nu in jouw kast hangen! Of de kast zelf koop je hier, want het houdt niet op bij mode, ‘wonen’ is hier een verlengde van.

TrendRecipe-Haarlem-10

TrendRecipe-Haarlem-3

TrendRecipe is geboren uit storytelling over trends. Sandra: ”Mijn gelijknamige website, waar ik voor fashion bedrijven schreef, werd overspoeld met de vraag ‘waar kan ik dat kopen?’ Aan deze ontastbare online trends heb ik mijn offline vertaling gegeven.” Maar ook haar oude klanten vroegen nog elke keer wanneer zij weer een winkel zou beginnen. Hier zag Sandra een gat in de markt, want schijnbaar is haar online storytelling in de mix met haar oude achterban het begin van een nieuwe ‘bricks’ start.

TrendRecipe-Haarlem-5

TrendRecipe-Haarlem-7

Je zou zeggen dat de Koudehorn niet de aangewezen plek is voor een modezaak, maar dat zal elke trendwatcher je tegen spreken. Zie een Meatpacking District in NYC, waar letterlijk vroeger vlees werd verkocht, en nu is de über NYC hipster er niet weg te denken! De randen van elke binnenstad zijn nu het nieuwe zwart: je kunt je auto voor de deur parkeren, je struikelt niet over de toeristen maar ontmoet je mede fashionfreak die ook heel gericht aan het shoppen is. Beetje underground gevoel krijg ik erbij, wil nu dat ik daar dol op ben.

TrendRecipe-Haarlem-4

Het pand, dat eerst als kantoor zou fungeren maar winkel werd, is ingericht met een dikke knipoog naar een ziekenhuisinrichting. De naam zegt het al en ook in het logo wordt gebruikt gemaakt van een kruis. Er hangen lange witte gordijnen en de toonbank is afgezet met tin tiles (NYC plafond decoractie). Ook hangen er overal moodboards aan de wanden om de online storytelling door te voeren op de vloer, voor als je 4G je weer in de steek laat.

TrendRecipe-Haarlem-9

In ’t mini-warenhuis vind je betaalbare kleding en accessoires voor mannen en vrouwen van veel Australische merken (NanaJudy, Evil Twin, Golie, The Fifth & One Tea Spoon), maar ook uit Parijs (Zara prijzen!) en schoeisel. Jonge upcoming designers zoals Returning Seasons en Native Colorliving vinden hier ook een thuis.

Naast kleding kun je er ook terecht voor funky fifties/sixties meubels en woonaccessoires met een hedendaagse look & feel. Denk aan bureautjes, kastjes, room deviders, urban jungles, modeboeken en eigen geurkaarsenlijn.

TrendRecipe-Haarlem-1

TrendRecipe-Haarlem-11

Ook schenken zij koffie! Victor’s espresso heeft er een prachtige vintage koffiemachine neergezet wat alleen al een bezichtiging waard is. Sandra: ”Er stopte vandaag een auto voor de deur, de man stap uit en vraagt om een koffie to go. Doen wij uiteraard niet moeilijk over, dus de dekseltjes heb ik maar direct besteld, want die had ik nog niet!”

TrendRecipe-Haarlem-8

Deze cross mediale link is ideaal voor de modieuze mug zoals ik. En ik woon ook nog eens om de hoek, so you know where to find me!

TrendRecipe
Koudenhorn 46 zw
2011 JD Haarlem
Tel 023-2024604
www.trendrecipe.com

Openingstijden
Dinsdag 10.00 – 18.00 uur
Woensdag 10.00 – 18.00 uur
Donderdag 10.00 – 21.00 uur
Donderdag 10.00 – 18.00 uur
Vrijdag 10.00 – 18.00 uur
Zaterdag 10.00 – 17.00 uur
Zondag 12.00 – 17.00 uur

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie